Urtekram kosmetik emballage

Urtekram

Urtekram International A/S er grundlagt i 1972 og er Skandinaviens største økologiske grossist.

Virksomhedens udvikler og producerer en bred vifte af kostprodukter og produkter til personlig pleje. Urtekrams produkter sælges i mere end 36 lande.
Urtekram ønskede til deres relancering af deres produkt Kokos Hårolie Øko en ny og brudsikker emballage, bestående af flaske og pumpe. I kan læse mere om samarbejdet med Urtekram International A/S forneden.

URTEKRAM
urtekram nourishing hair oil

Vores Opgave

Til relancering af produktet Kokos Hårolie Øko ønsker Urtekram en ny og brudsikker emballage, bestående af flaske og pumpe. Grundet oliens høje viskositet er der en række specifikke krav til emballageløsningen. Flasken skal være brudsikker, men have glasflaskens look&feel samtidig med, at materiale skal yde beskyttelse mod sollys. Flasken skal være eksklusiv og elegant, være tungere end almindelige plastic-flasker og skal passe ind i Urtekrams brede sortiment og matche eksisterende shelf impact.

Derudover en højkvalitets creme pumpe (med den klassiske sølv-farvede omløber), der problemløst kan dispensere olien i den valgte dosering. Og så skal løsningen naturligvis være let at etikettere.

Baggrund

Som Urtekram selv beskriver på deres hjemmeside, så har de en lang historie med økologisk lidenskab. Urtekram blev grundagt i 1972, i en tid, hvor pionerånd, fællesskabsfølelse og miljøbevidsthed spirede frem. Hvor økologien stadig kun var på et begynderstadie, hvor ulandskaffen ikke havde drømt om den skulle blive omdøbt til fairtrade og hvor alt dette var en idealistisk hjertesag for de få. De har siden den gang været dybt involveret i en fantastisk rejse i økologi og bæredygtighed.
urtekram
URTEKRAM bottle

Løsning

En elegant PET flaske med frosted overflade og den ønskede brune – beskyttende – farve. En kvalitetsflaske, hvor vægten er øget fra standard 15 gram til 21 gram for at sikre det eksklusive hand-feel. Den runde form er valgt med henblik på let etikettering. Flasken er monteret med en creme-pumpe fra Packwise’s premium serie, som er testet og velegnet til netop høj-viskositetsprodukter.

Pumpen er designet og produceret med en UV-coatet omløber for at undgå metal-dele. Løsningen er udviklet med afsæt i Urtekrams ønske om at kombinere en elegant løsning med genanvendelige materialer uden at gå kompromis med det eksklusive udtryk og hand-feel.

Resultat​

Resultatet er en specialfremstillet PET-flaske med en premium cremepumpe med overcap, der beskytter produktet og forhindrer utilsigtet dispensering. Den færdige emballageløsning efterkommer Urtekrams krav til funktionalitet, kvalitet og design.