apotekerflasker-1-1-scaled

1. Februar 2023

Apotekerflasker

Hos Packwise designer, udvikler og producerer vi pharma emballage – herunder apotekerflasker. I dette indlæg belyser vi, hvad en apotekerflaske er, hvilke krav der er til pharma emballage samt hvordan du kan designe en apotekerflaske.

Hvad er en apotekerflaske?

En apotekerflaske bruges til at emballere farmaceutiske produkter. Hos Packwise kan vi levere apotekerflasker i mange former, farver og størrelser. Derudover findes flaskerne i forskellige materialer såsom plast og glas. Nedenfor giver vi dig et hurtigt overblik over de to materialetyper, for at du bedre kan vurdere, om du bør vælge en apotekerflaske i glas eller plast.

Apotekerflaske 3

Apotekerflasker i plast

Hos Packwise producerer vi apotekerflasker i plasttypen PET, som du kan læse mere om her. Materialet er et af de mest anvendte og genanvendelige materialer i Europa. PET har gode egenskaber i sine rene form, hvilket betyder at der ikke er behov for tilføjelser. Det er et gennemsigtigt og modstandsdygtigt materiale, der har stærke barriereegenskaber. Der er altså mange fordele ved PET som emballagemateriale til apotekerflasker. Du kan se mere om vores PET-flasker i vores produktkatalog.

Krav til pharma emballage

Apotekterflasker hører ind under kategorien pharma emballage. Det er væsentligt at belyse, hvordan en farmaceutisk emballage skal designes, da der findes en række krav til denne emballagetype for at beskytte produktindholdet. Vi har lavet en oversigt over de specifikke krav til pharma emballage:

  • Firmanavn og adresse på den ansvarlige person skal fremgå på etiketten eller emballagen
  • Det nominelle indhold i volumen skal fremgå tydeligt
  • Mindste holdbarhedsdato skal fremgå og er den sidste dag, hvor produktet – ved hensigtsmæssig opbevaring – bevarer sin virkning og er sikker at anvende til.
  • Særlige forsigtighedsregler skal fremgå
  • Fabrikationsseriens nummer eller referenceangivelse skal angives
  • Produktets funktion behøver ikke blive oversat, hvis ordene er integreret i det danske sprog, som fx shampoo
  • Indholdsdeklarationen opstilles i en rækkefølge efter aftagende vægt på det tidspunkt, ingredienserne tilsættes produktet. Listen skal være markeret med ”Ingredients”

Du kan læse mere om de specifikke krav til pharma emballage i vores indlæg her.

Kontakt os

Har du spørgsmål til os?
Så tøv endelig ikke med at kontakte os med det samme.

Leder du efter noget?

Vi har en masse forskellige produkter og emballage.
Gå på opdagelse i vores produktkatalog.