Bæredygtig kosmetikemballage

Bæredygtig kosmetikemballage
I dette indlæg vil vi belyse, hvordan du kan vælge en mere bæredygtig kosmetikemballage.
 
Forbrugernes stigende miljøbevidsthed og efterspørgsel på klimavenlige produkter, presser virksomhederne til at finde på mere bæredygtige alternativer. Bæredygtighed er for alvor blevet en trend, der bør følges, hvis du ønsker at positionere dig stærkt i forbrugernes bevidsthed.
 
Dette gælder også i skønhedsbranchen, hvorfor vi i dette indlæg vil beskrive, hvordan en bæredygtig kosmetikemballage kan være med til at styrke dit brand. 

Hvad er bæredygtig kosmetikemballage? 

Bæredygtighed har mange nuancer, men det kan være svært at se sammenhængen mellem emballage og miljøvenlighed. Det gælder dog om at finde de materialer eller beholdere, der sikrer at dit produkt pakkes så bæredygtigt som muligt. 

Airless dispenseren

Airless dispenseren, også kaldt airless bottle i vores produktkatalog, er et særligt populært valg af kosmetikemballage. Dispenseren har en lang række fordele, og derudover udstråler selve beholderen eksklusivitet. I det følgende vil vi fremhæve to grunde til at vælge airless emballage til dit kosmetiske produkt. 
Hvide airless dispensers

Airless forlænger holdbarheden

Kosmetiske produkter har en mindsteholdbarhedsdato, hvilket betyder at de ikke holder for evigt.

Nogle typer af emballage kan dog forlænge deres holdbarhed ved eksempelvis at være lufttætte. Det forhindrer nemlig luft og bakterier i at trænge ind til produktindholdet, hvilket normalvist mindsker et produkts holdbarhed. For at forlænge dit produkts holdbarhed kan du fylde det i en airless emballage, der er en lufttæt beholder.

Cremen pumpes ud af en dispenser, således du ikke behøver at være i direkte kontakt med produktet. Løsningen er nem, smart og derudover er airless flaskerne ofte meget eksklusive i designet. De passer derfor perfekt ind i skønhedsbranchen. Airless dispenseren er den perfekte kosmetikemballage til de produkter, der i forvejen har en forholdsvis kort holdbarhed. 

Airless mindsker produktspild

En anden fordel ved airless emballage er at den mindsker produktspild. I skønhedsbranchen går en stor mængde produkt tabt grundet valget af emballage. Når man anvender traditionelle pumpesystemer og tuber er overskydende produkt i beholderen ofte et problem. Det resulterer både i et ressourcespild og i forbrugernes ærgrelse. Vi anbefaler derfor vores airless dispenser, der minimerer produktetspildet ved at tømme beholderen fuldstændig for produktindhold uden at det kontamineres. 
Airless dispenseren er altså en bæredygtig kosmetikemballage, da den både forlænger holdbarheden og mindsker produktspild.
 
Se vores produktkatalog for airless dispensere & airless bottles
 

Bæredygtige materialer hjælper miljøet

For at udvikle en bæredygtig kosmetikemballage, er det vigtigt at du overvejer, hvilke materialer, du bruger. Hvis du ønsker at emballere dit produktindhold på en mere miljøvenlig måde, bør du vælge materialer, der kan genanvendes. Det kan glas bl.a., da det er et 100% naturligt materiale. PET kan også genanvendes og er et populært materiale til kosmetikemballage, da det er modstandsdygtigt og svært at ødelægge. 
 
Glas emballage

Den bæredygtige kosmetikemballage skal matche produktindholdet

Afslutningsvist er det relevant at bemærke, at der naturligvis skal være overensstemmelse mellem dit produktindhold og din emballage. Hvis din emballage signalerer bæredygtighed, skal dit produkt også meget gerne også leve op til det. Ellers risikerer du at mislede og frustrere forbrugerene, hvilket i sidste ende kan betyde at de fremover fravælger dit brand og dine produkter. 

Hvis du er interesseret i at vi skal hjælpe dig med en bæredygtig kosmetikemballage til dit produkt, er du velkommen til at kontakte os her. For mere inspiration kan du læse vores indlæg om 9 danske kosmetikemballager, som vi beundrer

Følg os på LinkedIn og Instagram her.

 
 

Leder du efter noget?

Vi har en masse forskellige produkter og emballage.
Gå på opdagelse i vores produktkatalog.

Kontakt os

Har du spørgsmål til os?
Så tøv endelig ikke med at kontakte os med det samme.