field

03. April 2024

Bæredygtige emballageløsninger

Det er ingen nyhed, at fokusset på bæredygtig emballage bliver mere fremtrædende både i virksomheder og i forbrugernes bevidsthed. Som respons på den tiltagende bekymring og fokus på miljøet har vi, hos Packwise, altid haft fokus på at tilbyde innovative og miljøvenlige emballageløsninger. I dette indlæg vil vi uddybe nogle af de forskellige bæredygtige emballageløsninger, vi tilbyder, og se nærmere på et studie som undersøger forbrugernes holdninger til bæredygtige emballageløsninger, hvilket kan være afgørende for dit produkts succes.

Forbrugernes reaktion på bæredygtig emballage

En undersøgelse fra forbrugeradfærdseksperterne på MAPP Centre, Aarhus Universitet, afslører en betydelig interesse og vilje blandt danskere til at støtte bæredygtig emballage. Ifølge studiet er hver femte dansker villig til at betale ekstra for produkter, der leveres i bæredygtig emballage, så længe emballagen tydeligt informerer om genanvendelsesmuligheder. Dette signalerer en stigende bevidsthed blandt forbrugerne om vigtigheden af at vælge miljøvenlige alternativer.

Nestlé har været en aktiv deltager i at fremme bæredygtig emballage, især med deres Nescafé-produkter. Nescafé Gold-glasset er allerede designet til genanvendelse, hvilket er et skridt i den rigtige retning. De har taget yderligere skridt ved at introducere Nescafé Gold refill-pakker, der gør dem nemmere at genanvende og sortere. Dette initiativ er en del af Nestlés globale mål om kun at anvende genanvendelige eller genbrugelige emballager inden 2025.

Anna Lindqvist, marketing manager for Nescafé i Norden, understreger vigtigheden af at informere forbrugerne om korrekt sortering og opmuntrer til ændringer i forbrugeradfærd. Med Nescafé, hvor der bliver drukket 6.000 kopper verden over i sekundet, har de en unik mulighed for at påvirke forbrugerne i en positiv retning.

Dette har været et skridt fremad mod en mere bæredygtig fremtid og sender et klart signal om, at forbrugerne ønsker og støtter miljøvenlige alternativer.

verdensmal12

Genanvendelig plastik

Genanvendelig plastik indtager en central position i kampen mod plastforurening og ressourceudmattelse. Gennem valget af genanvendelige plastmaterialer til emballage formår virksomheder at markant nedbringe deres økologiske fodaftryk og bidrage til planetens bevarelse.

Den genanvendelige plastiks mulighed for at indgå i en cirkulær økonomisk model, hvor materialerne kan gennemgå gentagne genanvendelsescyklusser, reducerer behovet for ny plastproduktion og mindsker affaldsmængderne. Det er derfor af yderste betydning, at forbrugerne støtter virksomheder, der prioriterer genanvendelige plastikløsninger, og at virksomheder fortsætter med at investere i og udforske disse bæredygtige alternativer.

Ved at fokusere på genanvendelig plastik i valget af emballage kan vi kollektivt arbejde hen imod en mere bæredygtig fremtid for kommende generationer. Dette understreger vigtigheden af at integrere genanvendelige materialer som en central del af vores indsats for at bevare miljøet og ressourcerne til kommende generationer.

Refillable emballage

Refillable emballage udgør en vigtig faktor i bestræbelserne på at reducere plastforurening og ressourceudtømning. Ved at vælge refillable emballageløsninger kan virksomheder markant mindske deres miljømæssige påvirkning og bidrage til en mere bæredygtig fremtid.

Den refillable emballages evne til at muliggøre genanvendelse af emballagen gennem udskiftning af patroner eller genopfyldning af produkter skaber en cirkulær økonomisk model. Dette reducerer behovet for ny emballageproduktion og mindsker affaldsmængden, hvilket er afgørende for at bevare miljøet.

Det er af stor betydning, at forbrugerne støtter virksomheder, der omfavner refillable emballageløsninger, og at virksomheder fortsætter med at investere i og udvikle disse bæredygtige alternativer.

Refillable

Monomateriale

Monomateriale udgør en væsentlig strategi i indsatsen for at skabe mere bæredygtige emballageløsninger. Ved at benytte sig af monomateriale, hvor emballagen er fremstillet af kun én type materiale, forenkles genanvendelsesprocessen markant. Dette gør det lettere at sortere og genanvende emballagen, da der ikke er behov for adskillelse af forskellige materialer.

Denne tilgang minimerer ikke blot affaldsmængden, men bidrager også til at reducere energi- og ressourceforbruget i produktionsprocessen. Virksomheder, der implementerer monomateriale i deres emballageløsninger, viser en klar forpligtelse til at fremme bæredygtighed og bevare miljøet.

For forbrugerne betyder monomateriale en enklere og mere gennemsigtig genanvendelsesproces, hvilket kan øge villigheden til at vælge produkter med bæredygtig emballage.

Mange års erfaring med bæredygtige emballageløsninger!

Hos Packwise arbejder vi hele tiden på at tilbyde bæredygtige emballageløsninger, der skaber værdi for både dig og dine kunder. Gå på opdagelse i vores store produktkatalog, hvor du finder den rette emballage til netop dit behov.

Kontakt os

Har du spørgsmål til os?
Så tøv endelig ikke med at kontakte os med det samme.

Leder du efter noget?

Vi har en masse forskellige produkter og emballage.
Gå på opdagelse i vores produktkatalog.