PE logo

08. Januar 2024

Hvad er PE plast?

Polyethylenplast (PE) er en af de mest almindelige og alsidige plastiktyper, der anvendes bredt i dagligdagen og industrien. Polyethylen er termoplastiske polymer, der fremstilles ved polymerisation af ethylenmolekyler. Denne type plastik er kendt for sin alsidighed, holdbarhed og økonomiske fordele. Der findes to hovedtyper af polyethylen: lavdensitetspolyethylen (LDPE) og højdensitetspolyethylen (HDPE).

Flere typer af polyethylen

HDPE er kendt for sin formstabilitet og bruges i produkter som baljer, rør og flasker. Omvendt er LDPE mere sej og fleksibel, ideel til plastposer, flasker og kartonbelægning. Andre varianter som VLDPE, LLDPE, MDPE, og UHMWPE har også deres unikke egenskaber.

Molekylær orden og massefylde er afgørende faktorer. Lav massefylde betyder forgrenede molekyler, hvilket giver øget fleksibilitet, mens høj massefylde betyder lineære molekyler og dermed styrke og stivhed. Dette påvirker, hvad hver variant kan anvendes til.

PE bottles (2)

Anvendelse af PE plast

Varianter med lav massefylde som LDPE og LLDPE anvendes til fleksible produkter som fødevarefolie og plastposer. Deres sejhed og lave vægt gør dem ideelle til disse formål. Varianter med høj massefylde som HDPE og UHMWPE bruges til styrkekrævende applikationer som kasser, tromler og transporttanke. Du kan se vores udvalg af produkter i PE plast i vores produktkatalog.

Kontakt os i dag!

Packwise har adskillige års erfaring med at designe og udvikle emballager fremstillet af forskellige materialer, herunder PE-plastik. Vi inviterer dig derfor til at se vores omfattende produktkatalog, hvor du finder alle former for emballage. Derudover kan du kontakte os via formularen på vores hjemmeside. Vi står også til rådighed for at assistere med designprocessen, så du kan få skabt din helt unikke emballageløsning.

Kontakt os

Har du spørgsmål til os?
Så tøv endelig ikke med at kontakte os med det samme.

Leder du efter noget?

Vi har en masse forskellige produkter og emballage.
Gå på opdagelse i vores produktkatalog.