Airless flasker

30. Maj 2023

Monomateriale: En bæredygtig løsning til emballage

Monomateriale i en emballage sammenhæng

Emballage spiller en vigtig rolle i dit produkts visuelle appel. Det er derfor afgørende, at vi tager hånd om miljømæssige udfordringer forbundet med
emballageproduktion og bortskaffelse. En lovende løsning er monomateriale, der repræsenterer en bæredygtig tilgang til emballage. Hos
Packwise forstår vi vigtigheden af bæredygtighed, og vi fokuserer på at levere emballageløsninger, der gør en positiv forskel.

Hvad er monomateriale?

Monomateriale er et materiale, der består af en enkelt type plastik. Det er et alternativ til multilagsplastik, der ofte er vanskeligt at genanvende, og som har en negativ indvirkning på miljøet. Materialet kan genanvendes og genbruges mere effektivt, hvilket gør det til en mere bæredygtig løsning.

Materialet er ikke kun mere miljøvenlige, men er også mere
omkostningseffektive end multilagsplastik. Da det kun er en type plastik, der bruges, er det også lettere at producere og genanvende. 

Fordelene ved monomateriale

 • Reduktion af plastikforurening:
  Traditionel emballage, der indeholder flere forskellige typer materialer, er ofte svær at genanvende eller bortskaffe korrekt. Monomaterialemballage, der er fremstillet af en enkelt type plast, kan være mere genanvendelig og reducere mængden af plastikaffald i miljøet.
 • Bedre genanvendelighed:
  Ved at bruge monomateriale gør vi det lettere at genanvende emballagen. Materialestrømmen bliver mere strømlinet og kan indgå i en mere effektiv genanvendelsesproces. Dette hjælper med at mindske behovet for ny produktion af råmaterialer.
 • Lavere CO2-aftryk:
  En af de positive effekter ved emballagen er, at det kan have et lavere CO2-aftryk sammenlignet med emballage, der består af flere materialer. Ved at reducere kompleksiteten i produktionen kan der spares energi og ressourcer, hvilket bidrager til at mindske klimaaftrykket.

  Forbedret holdbarhed: Materialet kan gøre emballage mere holdbar, hvilket kan reducere behovet for at producere og transportere ekstra emballage. Dette kan også hjælpe med at reducere spild og materialeaffald.

 • Monomateriale og madspild:
  Madspild er en af de største udfordringer i forbindelse med fødevareproduktion. Emballage kan spille en vigtig rolle i at mindske madspild, og monomaterialemballage kan være en del af løsningen.

Blue cream jars in monomaterial


Tips

Beskrivelse
 Sørg for at vælge det rigtige monomateriale til din brancheIkke alle monomaterialer er lige velegnede til alle brancher. Gør din research for at finde det bedste materiale til din specifikke branche.
Redesign produkter med monomateriale i tankerneOptimer dit design til at inkludere materialet som en vigtig komponent for at skabe mere bæredygtige produkter.
Undersøg genanvendelsesmulighederne for dit monomaterialeGenanvendelse er en af de største fordele ved materialet. Forskning i, hvordan dit monomateriale kan genanvendes, og skab en bæredygtig kredsløbsøkonomi i din virksomhed.
Sæt mål for bæredygtighed og effektivitetArbejd på at sætte konkrete mål for at øge både bæredygtigheden og effektiviteten i din virksomhed ved at bruge materialet.

Kontakt os

Har du spørgsmål til os?
Så tøv endelig ikke med at kontakte os med det samme.

Leder du efter noget?

Vi har en masse forskellige produkter og emballage.
Gå på opdagelse i vores produktkatalog.