Nye trends har indflydelse på emballagedesign

Der er stadig et stigende krav til de kvaliteter, som emballage skal opfylde. De grundlæggende funktioner, som emballage skal leve op til, består i at besvare produktets kvalitet og beskytte det mod udefrakommende påvirkning. Emballagen skal desuden være smuk at se på, rumme informationer om indholdet og have en rimelig pris. 

Genbrug af materialer til brug i produktion af ny emballage

I stedet for blot at gøre emballage mere miljøvenlig og mindre miljøbelastende at bortskaffe efter anvendelse, bryder emballagedesignere nu deres hjerner for at udtænke lette måder at genanvende brugt emballage. 

Komposterbar emballage 

Det appellerer til den miljøbevidste forbruger, når et produkt er emballeret i et materiale, son uden videre kan nedbrydes i naturen – ja, endda i kundens egen have. Bæredygtige tendenser er i høj grad blomstret de seneste år, og derfor stiger efterspørgslen på bionedbrydelig også markant. 

Intelligent emballage

Hver dag udvikles teknologien, ordet er nu muligt at fremstille emballage, som monitorerer et produkts kvalitet og holdbarhed. Det er en stor udfordring for emballagedesignere at kombinere miljø venlig emballage og det teknologiske aspekt. 

Emballage til online butikker

Onlinehandlen stiger støt og efterspørgslen på beskyttende forsendelsesemballage føler den opadgående popularitetskurve. Dermed øges interessen for miljøvenlig bobleplast og oppustelige puder også – hos forhandlerne såvel som hos forbrugerne. 

Jo mindre desto bedre

For at nedbringe den negative miljøpåvirkning skabt af emballage er det væsentligt at overveje hvor meget emballage, der egentlig er nødvendigt. Jo mindre materiale der anvendes til emballering, desto mindre materiale skal vi bortskaffe eller genanvende. Det er derfor et kerneområde, når ny emballage skal designes.

Vil du vide mere?

Vil du vide mere, kan du læse om de forskellige plasttyper på vores side over bæredygtig emballage.

Kontakt os

Har du spørgsmål til os?
Så tøv endelig ikke med at kontakte os med det samme.

Leder du efter noget?

Vi har en masse forskellige produkter og emballage.
Gå på opdagelse i vores produktkatalog.