Plastik i havet

Plastik i havet er et stort problem. Over de sidste 50 år er der sket en kraftig forøgelse af produktionen af plastik. Faktisk er produktionen tyvedoblet siden 1964, og vi er nødt til at handle nu, hvis vi skal bremse denne udvikling. Det forventes nemlig at der i 2050 produceres 1.244 millioner tons plastik årligt.

Problemet ved plastik i havet

Hvert år udledes der mere end 8 millioner tons plastik i verdenshavene. Det svarer til over 15 tons i minuttet. Levetiden for plastik i naturen er op til flere hundrede år. En plastikflaske kan eksempelvis leve 450 år i havmiljøet. Den vil langsomt fragmenteres i mindre stykker, for til sidst at ende som mikroskopiske stykker, der aldrig forsvinder helt. Det betyder at al plastik, der nogensinde er produceret, stadig findes i en eller anden form.

Med det øgede fokus på plastik i havet, har en lang række brands introduceret produkter, der er lavet af plastikaffald fra havet. Kevin Murphy er det første skønhedsbrand til at introducere emballage, der er lavet af 100% plastikaffald fra havet. Nedenstående billede beskriver processen, når man bruger plastikaffald fra havet til at producere nye varer.

Dyr og plastikaffald

Plastik i havet har en stor betydning for de dyr, der lever i havmiljøet. Over 90% af alle havfugle har stykker af plastik i deres maver. Derudover er en ud af tre arter af havpattedyr blevet fundet indviklet i affald. Havskilpadderne er udsatte, da de spiser gopler. De kan komme til at forveksle en plastikpose med en goppel. Det resulterer i at over halvdelen af verdens havskilpadder har spist plastik.

Hvad kan vi gøre?

Det er ikke i havene at løsningen på problemet findes. Ocean cleanups kan ikke alene løse problemet, hvis vi fortsat smider plastik i havene. Til gengæld kan du overveje hvilke materialer, du vælger til din emballage. Brug så lidt plastik som muligt i din emballage, hvis du ønsker at være med til at gøre en forskel. Sørg også for at materialerne er så genanvendelige som muligt.

Hvis du er interesseret i at høre mere om bæredygtig emballage, så kontakt os her

Kontakt os

Har du spørgsmål til os?
Så tøv endelig ikke med at kontakte os med det samme.

Leder du efter noget?

Vi har en masse forskellige produkter og emballage.
Gå på opdagelse i vores produktkatalog.