IMG_1298

28. Februar 2024

Refill emballage

Refillable emballage, eller genopfyldelig emballage, tilbyder en praktisk løsning til at adressere problemerne med engangsforbrug og affaldsproduktion. Dette system bidrager til bæredygtighed ved at reducere behovet for at producere ny emballage, hvilket igen mindsker forbruget af råmaterialer og energi samt reducerer mængden af affald. I dette indlæg vil vi se nærmere på, hvordan refillable emballage fungerer, dets miljømæssige fordele, og de udfordringer der er forbundet med implementeringen heraf.

Hvordan fungerer refillable emballage?

Refillable emballage er designet til at blive genbrugt flere gange. Det kan anvendes til en bred vifte af produkter, herunder kosmetikprodukter, skincare produkter og produkter til personlig pleje. Konceptet indebærer, at forbrugeren enten returnerer den tomme emballage til en genopfyldningsstation, eller at emballagen genopfyldes hjemme med produkter købt i koncentreret form (refill patron).

Refillable bottles

Miljømæssige Fordele

  1. Reduceret affaldsproduktion: Genbrug af emballage fører til en direkte reduktion i mængden af affald. Ifølge Ellen MacArthur Foundation bidrager et skift mod en cirkulær økonomi, hvor genbrug og genanvendelse er i fokus, væsentligt til reduktion af plastaffald.
  2. Mindre ressourceforbrug: Fremstilling af ny emballage kræver både råmaterialer og energi. Ved at genbruge emballage kan disse ressourcer spares. Et studie i Journal of Cleaner Production fremhæver, at genbrug af emballage kan reducere miljøpåvirkningen betydeligt sammenlignet med engangsforbrug.
  3. Fremme af cirkulær økonomi: Refillable emballage støtter overgangen til en cirkulær økonomi ved at holde ressourcer i brug så længe som muligt. Dette er i tråd med EU’s handlingsplan for cirkulær økonomi.

Udfordringer og løsninger

På trods af de åbenlyse fordele står genopfyldelig emballage over for udfordringer såsom logistik ved returnering og genopfyldning, forbrugernes bekvemmelighed og opfattelsen af produktets hygiejne. For at tackle disse udfordringer arbejder virksomheder på forskellige løsninger:

Etablering af afleveringspunkter og retursystemer:
For at gøre processen lettere for forbrugerne, kan virksomheder oprette praktiske afleveringspunkter og retursystemer. Denne tilgang sigter mod at integrere returneringen af tom emballage i forbrugerens daglige rutine, hvilket minimerer forstyrrelse og indsats.

Implementering af høje standarder for rengøring og sterilisering:
For at sikre produkternes sikkerhed og hygiejne implementerer virksomheder strenge standarder for rengøring og sterilisering af genopfyldelig emballage. Dette involverer brugen af avancerede rengøringsteknologier og processer for at sikre, at hver beholder er sikker at bruge igen. Ved at gøre dette sigter de mod at adressere forbrugernes bekymringer omkring hygiejne og produktsikkerhed, hvilket gør den genopfyldelige mulighed lige så tiltalende som at købe nyt.

Tøv ikke med at kontakte os!

Refillable emballage tilbyder en effektiv måde hvorpå vi kan reducere affald og fremme bæredygtighed. Ved at adressere og overkomme de eksisterende udfordringer kan dette system spille en central rolle i at mindske vores miljøaftryk.

Hos Packwise har vi flere års erfaring med design, udvikling og produktion af emballageløsninger, så tøv ikke med at kontakte os i dag!

Kontakt os

Har du spørgsmål til os?
Så tøv endelig ikke med at kontakte os med det samme.

Leder du efter noget?

Vi har en masse forskellige produkter og emballage.
Gå på opdagelse i vores produktkatalog.