Rpet logo

28. Juni 2023

Bør du bruge rPET i produktionen af din emballage?

I de seneste år er brugen af bæredygtige materialer i emballageindustrien blevet yderst relevant. Dette ses blandt andet ved introduktionen af det udvidede producentansvar. Blandt disse materialer skiller rPET (genanvendt polyethylenterephthalat) sig ud som et populært valg på grund af dets positive miljømæssige implikationer. Dette blogindlæg beskriver fordele og ulemper ved at anvende materialet i produktionen af emballage.

Miljømæssig bæredygtighed

En af de betydelige fordele ved at bruge r-pet i emballage er dets positive indvirkning på miljøet. Det fremstilles ved at genanvende plastflasker fra forbrugere, hvilket reducerer behovet for jomfru plast og omdirigerer affald fra lossepladser. Denne proces medfører en reduktion i energiforbrug og CO2-udledning forbundet med produktionen af emballagematerialer og fremmer en cirkulær økonomi.

Ved at anvende rPET bidrager producenterne til bevarelse af ressourcer. Petroleum, som er hovedråmaterialet i konventionelle plastmaterialer, bevares, når der bruges rPET i stedet. Dette hjælper med at reducere udvindingen og raffineringen af fossile brændstoffer og bidrager til en mere bæredygtig fremtid.

Kilde: Mdi.com 

Energibesparelse og affaldsreduktion

Sammenlignet med fremstillingen af jomfru plast kræver produktionen af rPET mindre energi. Dette skyldes, at der omgås flere energikrævende processer i forbindelse med udvinding og raffinering af råmaterialer. Materialet-produktionens energieffektivitet medfører en mindre CO2-aftryk og mindre miljøpåvirkning.

Brugen fremmer affaldsreduktion ved at give plastflasker, der ellers ville ende i havet eller på lossepladser, en anden anvendelse som værdifuldt emballagemateriale. Dette hjælper med at tackle det globale problem med plastaffald og bidrager til et mere bæredygtigt affaldshåndteringssystem.

collection of empty used plastic bottles on white background. each one is shot separately

RPET har sine udfordringer

En af udfordringerne ved at bruge det i emballage er den begrænsede forsyning af høj kvalitets rPET. Dette skyldes primært den nuværende genbrugsinfrastruktur og forbrugernes genbrugsrater. Utilstrækkelig forsyning kan resultere i højere omkostninger for emballageproducenter og begrænsede muligheder for virksomheder, der ønsker at anvende det i deres emballage.

En anden udfordring er forurening, som kan opstå, hvis der ikke følges korrekte genbrugspraksisser. Hvis ikke tilstrækkelig sortering og rengøring udføres under genbrugsprocessen, kan urenheder som madrester eller andre forurenende stoffer kompromittere egenskaberne og æstetikken af emballage baseret på rPET. 

Kilde:repository.uwc.ac.za

Dit valg af rPET

Sammenlignet med jomfru plast kan rPET have lidt lavere mekaniske egenskaber, såsom reduceret styrke eller klarhed. Selvom fremskridt inden for genbrugsteknologier har forbedret kvaliteten, kan der stadig være visse kompromisser af ydeevnen afhængigt af den ønskede anvendelse. Det er vigtigt at overveje de specifikke krav til emballagen, når man vælger rpet.

Visse tilsætningsstoffer eller rester i genanvendte plastmaterialer, kan være bekymrende. Stoffer som ftalater eller BPA, som kan have skadelige helbredseffekter, bør overvåges omhyggeligt. Regulerende rammer og branchestandarder sikrer, at rPET-emballage opfylder strenge sikkerhedskrav og minimerer eventuelle potentielle risici.

Brugen af rPET i emballage giver betydelige fordele med hensyn til miljømæssig bæredygtighed, ressourcebevarelse, energieffektivitet og affaldsreduktion. Dog skal udfordringer som begrænset forsyning, forurening, materialedegradering og potentielle kemiske sammensætningsproblemer nøje overvejes. Gennem forbedrede genbrugspraksisser, teknologiske fremskridt og overholdelse af regulerende rammer kan spille en væsentlig rolle i skabelsen af en mere bæredygtig emballageindustri.

Kilde: Embaco.com 

Har du brug for hjælp, til at udvikle emballage i rPET, er du velkommen til at kontakte os nedenfor. Ellers kan du gå på opdagelse i vores produktkatalog, og se vores produkter. 

Kontakt os

Har du spørgsmål til os?
Så tøv endelig ikke med at kontakte os med det samme.

Leder du efter noget?

Vi har en masse forskellige produkter og emballage.
Gå på opdagelse i vores produktkatalog.