Bæredygtig engangsemballage – lavere miljøbelastning 2018-04-30T14:53:32+00:00

Project Description

Bæredygtig engangsemballage

Kaffebarer, salatbarer og streetfood – alle disse steder hitter, når varmegraderne sniger sig op, og kaffen/måltiderne kan nydes udendørs.  Et sortiment af bæredygtig engangsemballage kan være værd at overveje, hvis du ønsker at reducere din virksomheds carbon footprint. Mange mindre virksomheder inden for kaffe og mad har allerede skiftet den konventionelle engangsemballage ud og kundernes “bæredygtige” hjerter.

Som mellemstor/stor virksomhed kan der ligge et stort potentiale i et sortiment af bæredygtig engangsemballage og kommunikation heraf. F.eks. via Public Relations og derigennem et styrket og mere bæredygtigt image.

Som tidligere beskrevet i indlægget “Bæredygtige emballagematerialer” findes der en række alternativer til den konventionelle plastik. Det er derfor ikke svært at omstille til bæredygtig engangsemballage, hvis man ønsker dette.

Engangsemballage er som ordet antyder emballage, som benyttes én gang for derefter at bortskaffes. Engangsemballage af bæredygtige emballagematerialer adskiller sig ikke på dette “brug og smid ud” parameter. Den miljømæssige fordel findes imidlertid før og efter kunden anvender produktet i forbindelse med produktion og efterfølgende nedbrydning. Det er derfor op til dig som virksomhed at kommunikere “den bæredygtige engangsemballage”, så det ikke kun er miljøet, der nyder godt af dit emballagevalg, men også dit brand.

Materialer til bæredygtig engangsemballage

Træ, sukkerrør eller palmeblade. Alle genanvendelige og bæredygtige emballagematerialer, du kan overveje til din bæredygtige engangsemballage.

To-go kaffekoppen baseret på træ-fibre

Et miljøvenligt og bionedbrydeligt materiale. Materialet egner sig godt som emballage til to-go kaffekoppen. Forarbejdningen af materialet sørger for, at det kan benyttes som emballage til alt fra en cremet chai-latte til en sort kaffe. Træ og dermed træ-fibre er nemlig et bæredygtigt materiale, som ikke nødvendigvis kræver ekstra (plast-) coating for at sikre mod lækage.

Salatemballagen

Engangsemballage lavet af sukkerrør tåler høje temperaturer. Materialet er velegnet til både varm og kold mad, så du skal ikke være bekymret for at putte de varme kyllingespyd eller kødboller ned til den kolde salat. Derudover tåler emballagen en tur i mikrobølgeovnen, hvis der skulle være rester, som eventuelt skal genopvarmes.

Er du klar til at omstille din emballage til et bæredygtigt sortiment af engangsemballage, så kontakt os.