Bæredygtige emballagematerialer 2018-02-26T15:00:24+00:00

Project Description

Bæredygtig emballage 

Det har længe været på dagsordenen, at såvel forbrugere som virksomheder skal tage mere hensyn til miljøet. Politikere, medier og NGO’ers klimadagsorden har sørget for, at emnet ikke er gået nogens næse forbi. Derfor er det for virksomheder ønskværdigt at tænke miljø og bæredygtighed ind, hvor det er muligt. Genanvendelighed er ligeledes et buzz-word i denne sammenhæng. Om det gælder emballage, som kan benyttes flere gange, eller selve materialet, tjener begge det gode formål.

De bæredygtige materialer og følgelig den bæredygtige emballage er en mulighed for virksomheder, til at komme tættere på en cirkulær økonomi og derved imødekomme klimadagsordnen.

Forbrugernes stigende krav til bæredygtighed

Det er svært at modargumentere en god sag. I takt med, at forbrugerne bliver mere oplyste om bæredygtighed, vil kravene til virksomheder på dette område stige. Samtidig befinder vi os i en tid, hvor budskaber spredes hastigt via sociale medier, både positive og negative. Virksomhederne er derfor nødt til at adoptere en bæredygtig tankegang for at imødekomme forbrugernes krav.

Træ, majs, sukkerrør eller palmeblade. Alle genanvendelige og bæredygtige emballagematerialer, du kan overveje til dit næste emballageprojekt. Ved at vælge bæredygtige og letnedbrydelige materialer gør du ikke blot noget godt for miljøet, du får ligeledes et positivt parameter at markedsføre din virksomhed eller produkt på.

Emballage med god samvittighed – nogle af de bæredygtige materialer

Emballage – (udvundet) af træ

Et miljøvenligt og bionedbrydeligt materiale. Materialet egner sig godt til emballage, som er i kontakt med mad. Forarbejdningen af materialet sørger for, at det kan benyttes som emballage til alt fra olie-holdige burgere til syrlig frugt.

Det vil sige, at træ er et bæredygtigt materiale, som ikke nødvendigvis kræver ekstra coating eller kemikalier, der igen –  potentielt – kan overføres til dit produkt.

Majsemballage

Majsbaseret emballage betegnes som bioplastik og er let at forveksle med patroleumbaseret plastik rent visuelt. Forskellen mellem de to typer plastik består i temperatur og nedbrydelighed. Bioplastik egner sig bedst til kolde mad- og drikkevarer, da indholdets temperatur ikke må overstige 40 grader. Bioplastik nedbrydes i naturen på blot 64 dage, hvorimod konventionel patroleumbaseret plastik først nedbrydes i løbet af 400-500 år.

Sukkerrørsemballage

Sukkerrør gror flere gange om året, og bestanden belastes derfor ikke af høstning. Modsat majsbaseret emballage tåler sukkerrør høje temperaturer. Det bæredygtige materiale egner sig derfor til varme mad- og drikkevarer og tåler ligeledes en tur i mikroovnen.

Emballage af palmeblade

Palmeblade, som også er omtalt i indlægget ‘Bæredygtig fashionemballage‘ er et materiale, der kan benyttes til mange produkter og som kan formes i talrige varianter, afhængigt af formål. Materialet forarbejdes udelukkende ved opvarmning, og er derfor et 100% naturligt produkt. Så naturligt, at det efter brug kan komposteres som grønt affald. Emballage af palmeblade er desuden vandtæt og tåler høje temperaturer, herunder en tur i mikroovnen. Palmebladende har efter forarbejdning et asiatisk udtryk og kan med fordel sættes i forbindelse med produkter, der harmonerer med et asiatisk udtryk.

De bæredygtige emballager besidder en masse kvaliteter, som er markant mindre belastende for miljøet. Bæredygtighed er derfor en global trend, som du med fordel kan inkludere i dit produkts emballage.

Hvis du har fået lyst til at høre mere om bæredygtig emballage, så kontakt os. Du kan også læse mere om, hvordan vi arbejder her.