Project Description

Emballage i 2020: året der gik

2020 i fyrværkeri

Vi er vist alle sammen enige om at 2020 har været et meget anderledes år. Covid-19 har ændret hverdagen for alle, hvilket har haft konsekvenser – men det har også skabt muligheder, især i emballagebranchen. Hos Packwise ser vi nu tilbage på det forgange år, da det i dag går på hæld. Hvilke nye tiltag er trådt i kraft og hvilken betydning har Covid-19 haft for emballagebranchen i 2020? I dette indlæg har vi samlet nogle emballage-highlights fra året der gik, og vi håber at I vil læse med.

 

plastikposer med mad I ´

Emballageafgifter på engangsservice, papirs- og plastposer stiger

Den 1. januar 2020 trådte en tredobling af emballageafgifter på engangsservice, papirs- og plastposer i kraft. Tiltaget er en del af finansloven for 2020, og det skal bidrage til at nedbringe mængden af plastikforbrug og affald.

I 2019 brugte danskerne 85 plastikposer om året pr. person. Hvis man medbringer egen stofpose i stedet, kan man altså spare 1,7 kg plastik om året.

Kilde: Scanlux Pacakging og Greenmatch

 

 

Emballageindustriens overenskomst ændres

Den 21. februar blev emballageindustriens overenskomst ændret og fornyet, hvilket vedrører alle ansatte i emballagebranchen. 3F Industri, HK Privat og DI blev enige om en fornyelse af Emballageoverenskomsten, som omfatter 2.000 medarbejdere. Hovedelementerne i aftalen sikrer bedre vilkår til kartonnagearbejdere, bogbindere, litografere og trykkere.

Kilde: Dansk Industri

 

Mikroplast bekendtgørelsen

emballage i 2020

Den 1. juli trådte bekendtgørelsen om forbud mod import og salg af kosmetiske produkter, der indeholder mikroplast. Mikroplast forbydes altså tilsat i visse kosmetiske produkter, kalder “rinse-off-produkter”. Mikroplast bruges typisk i produkterne for at give en skrubbeeffekt. Hvis mikroplasten nedbrydelig, er den dog ikke omfattet af forbuddet, og kan derfor fortsat tilsættes.

Hvad er mikroplast?

Mikroplast er små stykker, partikler og fibre af plastik. De varierer i størrelsen – nogle måler ca. 5 mm. Det gør skrubbekornene i kosmetik eksempelvis, og det er derfor vi kan se mikroplasten i disse produkter. Mikroplast findes i mange af de produkter vi bruger i hverdagen, hvilket er skidt for både os og miljøet.

Kilde: Dansk Erhverv og Grøn Forskel

 

Hvordan har Covid-19 påvirket emballageproduktionen?

Der har været stor efterspørgsel på en helt bestemt type af emballage i 2020. I starten af året blev hånddesinficerende en mangelvare, da det var udsolgt mange steder grundet det stigende fokus på hygiejne og at inddæmme smitten. Mange virksomheder fik da selv mulighed for at producere håndsprit, og det betød at der kom stor efterspørgsel på emballage til desinficerede midler.

desinficerende midler

 

Hos Packwise er vi altid klar til at hjælpe dig med den mest optimale emballageløsning til dit produkt. Du er velkommen til at kontakte os, for at høre mere om hvordan vi kan hjælpe dig. For mere inspiration, kan du følge med på vores Instagram profil.