Project Description

Flasker til kosmetik og personlig pleje

Inden for kategorien kosmetikemballage og her taler vi specifikt flasker til kosmetik findes der et væld af flaskevarianter og kombinationsmuligheder med diverse lotion pumper, kapsler, sprayers mm. Flasken er – som tilfældet med den brandunikke label – noget af det første, der fanger forbrugerens øje; størrelse, form og farve. Derfor er det vigtigt at vælge en flaske, som udsender signaler og konnotationer i tråd med dit brand.

Det andet, vigtige element i kosmetikemballagen, er selve dispenseringsenheden, som alt efter variant giver flasken forskellige udtryk. Tag f.eks. håndsæbe-flasken med den klassiske lotionpumpe og erstat pumpen med en disc top kapsel; udtrykket ændres markant. Derfor er dispenseren et element, du aktivt kan benytte til at give dit produkt et særpræget udtryk.

Flasker til kosmetik

På varehylderne i supermarkederne er der risiko for, at kosmetikflaskerne ved første øjekast flyder sammen. Derfor kan også et stærkt labeldesign og karakteristisk grafisk udtryk hjælpe din forbruger til at afkode brand og produkt. På flaskesiden kan det ligeledes være værd at overveje en alternativ flaske til dit kosmetikprodukt. Selv ved relativt beskedne oplagsmængder er det muligt at få designet, udviklet og produceret din unikke kosmetikflaske.

Så kort sammenfattet: Ønsker du en mere unik kosmetikemballage, bør du overveje at bringe flere emballageelementer i spil. Emballageelementerne kan som nævnt være selve flasken, dens form, farve og materiale. Det kan også være dit valg af pumpeenhed, airless sprayer mv., hvor størrelse, form og farve kan bidrage til at formidle netop det udtryk, du søger. Et mix&match princip, der kan give dit produkt en fordel i et konkurrencepræget marked.

Aluminium, PE eller PET flaske?

Alle flasker er forskellige. Derfor bør du indledningsvis tage stilling til, hvilke signaler du ønsker, dit produkt skal sende. Som brand owner har du sikkert en klar ide om, hvad dit brand er eller skal være. Problemet kan imidlertid være at omsætte brandstrategien til et konkret emballagevalg og få valideret dette valg, inden du går i markedet med produktet.

Hos Packwise tager vores rådgivning afsæt i netop dit produkt og målgruppe. I forhold den kemiske formulering samt f.eks. svanemærkning vil det også være relevant at drøfte flaskemateriale, herunder f.eks. aluminium, PE eller PET plast. Der er rigtig mange muligheder for med selv mindre materialeændringer at ændre look & feel. Her skal blot nævnes mattering af materiale, forskellige coating-muligheder og in-mould prægning. For ydeligere inspiration til de næste emballageprojekt læs også mere om vores Urtekram case, der kortlægger processen i udvikling af ny emballage til personlige pleje.

Er du omvendt til det mere rå metal-look er aluminiumsflasken en oplagt mulighed. Materialet er formstabilt, slidstærkt og kan indfarves i din ønskede pantonefarve. Som det ses på billedet, matcher aluminiumsflasken godt med alle former for dispensers, da flasken i sig selv har et eksklusivt udtryk. Så her er der rig mulighed for at lege med utraditionelle kombinationsmuligheder i forhold til dispenser, så du får dit helt eget produktudtryk.

Er du interesseret i at høre mere om, hvilke flasker og emballageløsninger, vi kan tilbyde dig, så kontakt os her.