Bæredygtige initiativer

Den stigende tendens i samfundet til at værne om miljøet har skabt efterspørgsel på bæredygtige initiativer. Carlsberg har udviklet en ny emballage til deres multipacks, der skal mindske ølfirmaets plastikforbruget markant. 

Bæredygtige initiativer case: Snap Pack

Et af verdens førende ølfirmaer, Carlsberg, har skiftet den traditionelle plastikindpakning til 6-packs ud med et bæredygtigt alternativ. Snap Pack holder øllene sammen af genanvendelig lim og dermed mindskes CO2-aftrykket, da det reducerer risikoen for plastikaffald. Ifølge Carlsberg vil plastikbruget bliver reduceret med 76% sammenlignet med tidligere multipacks. Det betyder at der årligt vil blive sparet 1200 tons plastik, når alle 4-, 6- og 8-packs er blevet konverteret. Carlsberg er indstillet på at gøre en forskel for at mindske plastikaffaldet. Samtidig taler initiativet ind i det stigende fokus på bæredygtighed, der har fået forbrugerne til at efterspørge bæredygtige alternativer i højere grad end tidligere. 

Carlsbergs positionering i forbrugerens bevidsthed 

Carlsbergs 6-packs sælges i supermarkeder, hvor emballagen stort set er det eneste kommunikationsmiddel, som virksomheden har til rådighed. Det er derfor vigtigt, at produktet og brandet er velkendt blandt forbrugerne. Carlsbergs nuværende etiket blev designet i 1904, hvilket betyder, at produktets design er velkendt for de fleste personer, der drikker øl. Konceptet om Snap Pack skal primært sælges til forbrugeren udenfor supermarkedet, således at emballagen vil være i stand til at kommunikere, hvad Carlsberg står for, når forbrugeren møder det i butikken. Carlsberg formår at differentiere sig fra konkurrenterne på markedet ved at have skabt en miljøvenlig emballage. De er det første bryggeri i verden, der har droppet plastikringene. Eftersom Carlsberg er de første, der erstatter plastikringene med en ny emballage, formår de at positionere sig som værende et bæredygtigt alternativ til, hvad konkurrenterne tilbyder. 

Hvis du er interesseret i, hvad vi kan hjælpe dig med ift. bæredygtig emballage, så kontakt os her. Du kan også læse mere om vores bæredygtige emballage her.

Billeder er frCarlsberg

 

Kontakt os

Har du spørgsmål til os?
Så tøv endelig ikke med at kontakte os med det samme.

Leder du efter noget?

Vi har en masse forskellige produkter og emballage.
Gå på opdagelse i vores produktkatalog.