Bionedbrydelig engangsemballage

Indenfor de seneste år er der kommet et stigende fokus på bionedbrydelig emballage. Naturen er ekstremt lang tid om at nedbryde det engangsplast, som bl.a. anvendes til at fremstille sugerør. Biofase har løsningen til problemet: de har udviklet engangsemballage, der er fremstillet af avocadosten. Biofase stammer fra Mexico, men er nu kommet til Danmark via Greenfase som distributør.

Hvad er Greenfase?

Greenfase er distributør for Biofase i Danmark. Biofase startede med at lave bionedbrydelig engangsemballage af avocadosten i Mexico. Virksomhedens produktsortiment består af sugerør på 13, 21 eller 26 cm. der ikke er indpakket og et sugerør på 21 cm. der er indpakket. Derudover har de udviklet en ske, en gaffel og en kniv.

Bionedbrydelig emballage fra Biofase

Alle produkterne fra Biofases sortimentet er 100% naturlige og hurtigt nedbrydelige. Normalt tager det et plastiksugerør ca. 400 år at blive nedbrudt, men Biofases sugerør nedbrydes naturligt efter kun et år. Kvaliteten er god og produkterne er særligt stærke og holdbare. Et irritationsmoment for mange forbrugere ved de mere miljøvenlige papirsugerør er, at de bliver bløde, når de kommer i kontakt med vand. Sugerørene fra Biofase mister ikke formen i kontakt med vand og er egnet til både kolde og varme drikke. Bestikket er ligeledes egnet til kolde og varme temperaturer og derudover har produkterne ingen bismag.

Klimasynderen avocado

Mexico er den største producent af avocadoer, landet står for 32% af den årlige produktion af Avocado. Fælles for de mange avocadoer – både i Mexico og verden over – er at avocadostenen ender som affald. Stenen er vanskelig at bortskaffe for producenterne. Der findes store bjerge af disse sten i Mexico, som ender på genbrugspladsen, hvor de bliver brændt. Det resulterer i en stor udledning af CO2, der er med til at skade miljøet. Med Biofases tiltag bliver et tidligere affaldsprodukt funktionelt anvendeligt. I dag er omkring 80% af bioplastik produceret af spiselige produkter, såsom majs, sukkerrør eller kartofler. Da Biofases anvender avocadosten som materiale mindskes ressourcespildet.

Hvis du er interesseret i at læse mere om Biofase, kan du besøge deres hjemmeside her.

Du er velkommen til at kontakte os her, hvis du ønsker hjælp til at udvikle en bionedbrydelig emballage.

Billeder er fra Greenfase