Håndsæbe emballage fra Meraki i et køkken

14. December 2021

Emballage til håndsæbe

Hvad bør du overveje ved design af emballage til håndsæbe?

Det belyser vi i dette indlæg, hvor vi blandt andet berører farvevalg og fremhæver en skumhåndsæbedispenser fra Palmolive.

Håndsæbe-emballage er et must-have

Håndsæbe er et need-to-have produkt, da det er almindelig god hygiejne at vaske sine hænder efter et toiletbesøg, før madlavning osv. Siden udbruddet af covid-19 er det kun blev vigtigere med god personlig hygiejne, og man må derfor forestille sig, at der er blevet vasket hænder flittigt både ude og hjemme.

Håndsæben er altså et produkt, vi bruger flere gange dagligt, og selvom det er et produkt vi behøver, er det ikke ensbetydende med at emballagen bør være kedelig og uinspirerende. Der findes et hav af forskellige håndsæber på markedet, og det er derfor vigtigt at lige netop din emballage fanger forbrugerens opmærksomhed! Hvordan du bedst gør det, kan du læse om her.

Skil dig ud fra konkurrenterne gennem farver

En nem måde at skabe et interessant og dragenede emballagedesign er ved brug af farver. Du kan vælge at indfarve hele din emballage i én farve,
der er oppe i tiden. Det skaber et anderledes udtryk, der med garantivil fange forbrugernes opmærksomhed. Du kan også vælge at bruge farver
som delelementer i dit emballagedesign. 

Derer mange muligheder for, hvordan du kan skabe et appellerende farvetema, og brugen af farver kan faktisk have positiv indflydelse på
dit produkts visuelle fremtoning på hylden. 

Vil du bruge farver i din emballage til håndsæbe? Så kan du læse mere om farver i vores indlæg om farvevalg.

brune flasker og saebe

Simpelt design af emballage til håndsæbe

Mange store danske hudpleje- og kosmetikbrands, der også sælger håndsæbe, har en mere minimalistisk stil. De benytter naturlige brunlige farver, der skaber et simpelt, æstetisk udtryk. Den nordiske stil er inkorporeret i designet, og beholderne er så simple og lækre, at de passer ind på de fleste badeværelser. Eksempler på brands, der har denne minimalistiske, nordiske stil i deres emballage til håndsæbe, er Meraki, Ecooking, Aesoap og L:A Bruket. 

Et andet visuelt appellerende design er gennemsigtige PET beholdere, som Badeanstalten fx bruger som emballage til håndsæbe. Den gennemsigtige beholder gør det muligt at se produktindholdet, samtidig med at emballagen prydes af et stort, sort og enkelt label, der matcher den sorte doseringspumpe. Endnu en emballage til håndsæbe, der vil passe ind i de fleste hjem.

Skumhåndsæbe fra Palmolive

Skumhåndsæbe foameren fra Palmolive er en innovativ pumpedispenserløsning, der ved hjælp af ilt omdanner den flydende sæbe til en fyldig skum. Det betyder, at ilten øger produktets masse, som man ligeledes kender det fra barber-gel. En skumhåndsæbe dispenser reducerer altså forbruget af produkt, uden at gå på kompromis med din håndhygiejne.

Palmolives sæbedispenser er nøje tilpasset emballagens form. Foameren er bredest i bunden, hvilket sikrer stabilisering af produktet på en eventuel våd overflade. I samspil med emballagens brede fundament er selve dispenser-“munden” også markant bredere end ved standarden. Det sikrer et jævnt tryk og et ensartet output, når du ønsker sæbe til dine hænder. En skumhåndsæbedispenser er altså et miljø- og brugervenligt valg af emballage til håndsæbe.

Fordelen ved at tilføje en skumhåndsæbe til dit sortiment

Skumhåndsæbe anses som værende mildere mod miljøet, og dermed er produktet også mere bæredygtigt. Det skyldes blandt andet den øgede volumen ved udpumpning, der skaber større opskumning af en mindre sæbemængde. Skumhåndsæben lever dermed længere tid hos forbrugeren, hvilket er en forøgelse af produktets levetid og en reducering af forbruget af emballage.

Håndsæbe skal både være blid mod hænder og miljø. Jo mindre sæbe der skylles i afløbet, desto mindre miljøbelastning – det siger sig selv. Udover de miljømæssige fordele, ved alle, der har vasket hænder med skum, at det er lettere at vaske skummet af hænderne end ved brug af almindelig flydende håndsæbe. Det resulterer derfor også i mindre vandforbrug pr. håndvask, hvilket naturligvis også er værd at tage med i miljøregnskabet.

Hvis du er interesseret i at høre om, hvordan vi kan hjælpe dig med din emballage til håndsæbe, så kontakt os her i dag. For mere inspiration er du velkommen til at besøge vores Instagram.

Kontakt os

Har du spørgsmål til os?
Så tøv endelig ikke med at kontakte os med det samme.

Leder du efter noget?

Vi har en masse forskellige produkter og emballage.
Gå på opdagelse i vores produktkatalog.