Farvevalget

Farvevalget er en vigtig del af designprocessen, da det har stor betydning for dit produkts udtryk. Du kan arbejde med at fremkalde bestemte associationer hos forbrugeren vha. dit valg af farve, emballage og design. Men hvordan vælger du den helt rette farve?

Pantone

Det kan være svært at beskrive den farve, du ønsker din emballage skal have. Armygrøn, mørkeblå og lyserød ser forskellige ud, afhængigt af hvem du spørger. Hos Packwise gør vi derfor brug af farvesystemet ‘Pantone Matching System’. Ved hjælp af dette system kan du udpege lige præcis den farve, som du ønsker til din emballage. Pantonefarverne er systematiseret med identifikation i form af numre, hvilket gør det nemt at udveksle oplysninger om farverne. Systemet sikrer, at du får den specifikke farve du ønsker.

Farvevalget ifm. hudpleje- og kosmetikemballage

Inden for kosmetik og personlig pleje er der især fokus på æstetik og de visuelle elementer. Derfor er netop emballage en vigtig faktor i denne branche. Din emballage giver dig mulighed for at differentiere dit produkt fra dine konkurrenters.

Farvevalget er et yderst vigtigt element i din emballagekommunikation, der kan understøtte din branding. Det kræver dog grundig analyse og stor overvejelse, således at dit farvevalg ikke ender med at modarbejde dit brands image. Med farver har du mulighed for at implementere dit brands vigtigste budskaber i din emballage. Eksempelvis kan en grøn farve symbolisere omtanke for miljøet. Dit farvevalg kan også afsløre din målgruppe. Især inden for personlig pleje kan mørke farver påpege at du henvender dig til mænd.

Det kan være vanskeligt at forudsige, hvilket signal din emballage sender til forbrugerne. Farverne kan nemlig give forskellige associationer hos forbrugerne, hvilket kan resultere i forskellige opfattelser af dit brand og produktet. Farven på din emballage kan derfor være et svært valg, der kræver grundig overvejelse. Hos Packwise er vi altid parat til at hjælpe dig gennem hele udviklings- og designprocessen. 

Origins 

Hudpleje- og kosmetikbrandet Origins har fokus på farver i deres design. De gør brug af kraftfulde farver, hvilket skaber en samhørighed i produktlinjerne og fanger forbrugerens blik på hylderne. Hvert produkt prydes af en farve, som bruges til at skabe associationer til produktets fordele og ingredienser. Eksempelvis er produktlinjen ’GinZing’ at finde i Origins sortiment, hvor emballagen har en hidsig orange farve. Orange forbindes ofte med sunde, saftige frugter, vitamin C, varme og energi, hvilket stemmer overens med GinZing produkternes formål: at give huden frisk, sund og strålende glød.

Skal vi hjælpe dig?

Hvis du er interesseret i at høre om, hvad vi kan gøre for dig ift. udvikling og design af emballage,kontakt os her.

Billedet af pantone er fra Penstore

Kontakt os

Har du spørgsmål til os?
Så tøv endelig ikke med at kontakte os med det samme.

Leder du efter noget?

Vi har en masse forskellige produkter og emballage.
Gå på opdagelse i vores produktkatalog.