Hvad er bæredygtig emballage?

Det kan være svært at besvare spørgsmålet om, hvad bæredygtig emballage egentlig er. Vi hører ofte om de negative miljømæssige konsekvenser, som plastik har. I og med at meget emballage produceres i plast, er der naturligvis også mange, der forbinder emballage med miljøbelastning. I mange tilfælde er emballage dog et nødvendigt element, der forhindrer ødelagte varer og fordærvede fødevarer. Derudover produceres mere og mere emballage i enten genanvendelig plast eller andre mere miljøvenlige materialer. I dette indlæg dykker vi ned i to aspekter af bæredygtig emballage.

Du kan se vores udvalg af bæredygtig emballage i vores produktkatalog.

Madspild og bæredygtig emballage

Mange ser emballage som en stor klimasynder, men måske er det i virkeligheden ikke lige så slemt, som mange af os tror. Kun 5% af den samlede CO2-belastning fra jord til forbruger stammer fra emballage. Madspild er dermed en langt større miljømæssig udfordring. Op til en tredjedel af al mad, der bliver produceret, når ikke til forbrugerne, da det kasseres eller bliver beskadiget inden da. Emballage kan faktisk være med til at mindske madspild, da den rette emballage kan forlænge holdbarheden på fødevarer. Hvis madspild er en betydelig større miljøbelastning end emballagen, må det være mere hensigtsmæssigt og bæredygtigt at emballere fødevarer, der ellers hurtigt ville gå i fordærv.

Du kan læse mere om madspild og overemballering her.

Produktspild

Hos Packwise har vi testet en emballage til en hårkur med et produktindhold på 200 ml., hvoraf 30 ml. går til spilde. Det betyder at forbrugeren ender med at kassere 15% af indholdet. Det er spild af ressourcer, som udelukkende er forårsaget af et uhensigtsmæssigt valg af emballage. Det er et stort problem, da det belaster miljøet unødvendigt.

Miljøbelastende emballage er altså meget mere end blot svært nedbrydelige materialer. Emballage kan også belaste miljøet, hvis det skaber et stort ressourcespild. På samme måde kan emballage også være bæredygtig, hvis beholderen sørger for, at forbrugeren har adgang til 100% af produktindholdet. Vores airless dispenser er et godt eksempel på en bæredygtig emballagetype, da den er genanvendelig og eliminerer produktspild.

Vil du vide mere, kan du læse vores side om bæredygtig emballage.

Skal vi hjælpe dig med bæredygtig emballage?

Er du i tvivl om hvordan du foretager det mest bæredygtige emballagevalg, så kontakt os her i dag og hør mere om, hvad vi kan gøre for dig.

Kilde: https://www.teknologisk.dk/mindre-madspild-med-den-rette-emballage/40805