Plastaffald

Plastik er en af de vigtigste opfindelser i det 20. århundrede, men materialet forårsager desværre også forurening – især i verdenshavene. Faktisk er Danmark det land i Europa, der genererer mest affald pr. indbygger. I dette indlæg belyses nogle af de problematikker, der er relateret til plastaffald. Derudover fremhæves fire forskellige typer af plastik.

Plastik problemer

Et enormt problem ved det store plastikforbrug er vanskeligheden ved genbrug af plast. Ca. 80% af materialet ender derfor som svært nedbrydeligt affald. Det er et kæmpe miljømæssigt problem, da det er så svært at genbruge. Nytteværdien har mindre end et års levetid, men det kan tage flere hundrede år for naturen at nedbryde plastik. Det er disse problematikker, der er medvirker til, at plastik er en kæmpe klimasynder. 

Forskellige typer af plastik

Fossile brændstoffer 

Produktionen af plastik er meget energikrævende. Faktisk går 4% af verdens olieproduktion bare til forarbejdning af plast. Materialet nedbrydes langsomt, hvilket resulterer i giftige dampe. Produktionen af plast kræver store mængder kemiske forurenede stoffer og fossile brændstoffer.  

Genanvendt plast 

Materialet er lavet af PCR-plast og sommetider tilsat virgin plastik. Mængden af fossile brændstofressourcer reduceres og materialet har et lavere CO2-aftryk end virgin plastik. Dog er processen for at genanvende plasten skadelig for miljøet. 

Bioplast 

Bioplast er fremstillet af planter, herunder majs, sukkerrør og alger. Produktionen resulterer i større mængder forurenende stoffer såsom pesticider, gødning og kemisk forarbejdning. Produktionen forårsager også en større nedbrydning af ozon end traditionel plast. 

Ocean waste plastik

Ocean waste plastik er lavet af plastikaffald fra havet. Det har et lavere CO2-aftryk end virgin PET. Materialet er brudsikkert, hvilket sikrer hygiejne og sikkerhed, og man kan anvende materialet til mad og drikkevarer. Brugen af materialet sparer råvarer, reducerer affald og skaber et bedre miljø. 

Hos Packwise er vi fokuseret på at udvikle miljøansvarlig og bæredygtig emballage. Afhængigt af dit produkt, emballagedesign, emballagekrav og håndtering er der adskillige muligheder for bæredygtig emballage.

Hvis du er interesseret i at vide mere om plastiks indvirkning på miljøet, kan du få vores fulde plastikrapport tilsendt her. Du er også velkommen til at kontakte os her, hvis du vil vide mere om, hvad vi kan gøre for dig. 

Kontakt os

Har du spørgsmål til os?
Så tøv endelig ikke med at kontakte os med det samme.

Leder du efter noget?

Vi har en masse forskellige produkter og emballage.
Gå på opdagelse i vores produktkatalog.