5 steps til at finde den rigtige kosmetikemballage

5 steps til at vælge den rigtige kosmetikemballage

De 5 steps

Når du skal finde den rigtige kosmetikemballage, er der nogle ting du bør overveje. I dette indlæg guider vi dig igennem 5 steps, du med fordel kan følge, når du skal vælge den rigtige kosmetikemballage til dit produkt.De 5 steps til at finde den rigtige kosmetikemballage er:
  • Overvej hvem din målgruppe er
  • Overvej hvilket kosmetikprodukt, du skal emballere
  • Overvej hvordan dit produkt skal dispenseres
  • Indtænk funktionalitet i emballagen
  • Tiltræk opmærksomhed med emballagen

Step 1: Overvej hvem din målgruppe er

Ved at overveje hvem din målgruppe er, kan du blive klogere på designet af din emballage. Går din målgruppe op i kvalitet og et eksklusivt udtryk? Så bør dette indtænkes i din emballage. Er din målgruppe unge og studerende? Så bør du muligvis gå med en billigere emballageløsning.Forbrugernes miljøbevidsthed er fortsat stigende, hvilket presser virksomheder til at udvikle mere bæredygtige alternativer. Mange forbrugere efterspørger bæredygtighed – også når det kommer til emballage, og det er derfor relevant at vælge en mere miljøvenlig emballageløsning.En god ide er at vælge genanvendelige materialer til din beholder.PET er et af de mest efterspurgte materialer, da det er et genanvendeligt materiale, der kan holde kosmetik i god stand.

Step 2: Overvej hvilket kosmetikprodukt, du skal emballere

Emballering af kosmetikprodukt
Gel, serum, olie eller creme? Dit emballagevalg bør afhænge af, hvilken viskositet, dit produkt har. Olier kan eksempelvis med fordel emballeres i dropperflasker, mens serum ofte fungerer godt i en airless dispenser. Derudover skal du sørge for at vælge en emballage, der bevarer dit produkt egenskaber. Kosmetiske produkter består af flere forskellige ingredienser, og det er derfor muligt at der kræves nogle særlige forhold for at opretholde produktets egenskaber. Man kan eksempelvis overveje en airless dispenser til et produkt, der ikke bør udsættes for ilt, da emballagen er lufttæt.

Step 3: Overvej hvordan dit produkt skal dispenseres

Hvordan dispenseres dit produkt mest hensigtsmæssigt? Er det vha. en creme- eller lotionpumpe, en kapsel, en sprayer eller i en cremekrukke?
Dispenseringen kan igen afhænge af produktets viskositet, og det er en vigtig del af emballagen. Dispenseringen kan nemlig have stor betydning for forbrugernes oplevelse med dit produkt.

Step 4: Indtænk funktionalitet i din kosmetikemballage

Forbrugerne værdsætter emballage, der er nem at håndtere og bruge. Hvis en beholder er vanskelig at åbne eller anvende, vil det efterlade et dårligt indtryk af produktet i forbrugerens bevidsthed. Det kan lede til et dårligt indtryk af virksomheden, der vil få forbrugeren til at gå udenom brandet, næste gang vedkommende skal købe kosmetikprodukter. Et kosmetikprodukt skal have en funktionel emballage for at være et optimalt valg for forbrugerne. Derfor er det yderst væsentligt at du skaber en brugervenlig emballage.

Step 5: Tiltræk opmærksomhed med din kosmetikemballage

Tiltræk opmærksomhed med din kosmetikemballageHvis forbrugerne skal vælge lige netop din kosmetikemballage, er den nødt til at tiltrække deres opmærksomhed. Du tiltrækker forbrugernes opmærksomhed ved at skabe et lækkert, æstetisk emballagedesign, der appellerer til din målgruppe. Igen bør du derfor overveje, hvem du kommunikerer med. I skønhedsbranchen er der meget fokus på det visuelle, og produkterne har ofte et feminint og lækkert udtryk. Det bør du derfor have med i dine overvejelser, når din emballage skal designes. Samtidig er det vigtigt at din virksomheds DNA og værdier kan findes i dit design, således forbrugerne kan genkende dit brand i dine produkter.Hvis du er interesseret i at høre om, hvordan vi kan hjælpe dig, er du velkommen til at kontakte os herDu kan læse om, hvilke emballager til kosmetik vi beundrer i et indlæg her og besøge vores Instagram profil her.