Emballage til hårprodukter

Mister sprayer urtekram hårolie
Hvad skal du huske, når du designer emballage til hårprodukter?
Det belyser vi i dette indlæg. Vi har lavet en liste med tre punkter over nogle elementer, der er vigtige at overveje, når du skal udvikle emballage til hårprodukter:
 
  • Hvilken produkttype har du at gøre med? 
  • Hvilken viskositet har dit produkt?
  • Hvor meget skal kunderne bruge af dit produkt?

Emballage til den rigtige hårprodukttype

Emballage til hårprodukter illustrationEr dit produkt en shampoo, balsam, hårolie eller noget helt fjerde? Din produkttype er nemlig afgørende for dit emballagevalg.

Produkter som shampoo og balsam skal have en emballage, der kan tåle at blive våd konstant, da disse produkter ofte har en fast plads i brusekabinen.

Det har en hårolie – der typisk anvendes i håndklædetørt hår – nemlig ikke, og den behøver derfor ikke at have en lige så vandafvisende emballage. Her er det i stedet vigtigt, at emballagen er matteret, så sollys ikke trænger igennem og eventuelt ødelægger produktindholdet.

Dit produkts viskositet

Viskositet

Det er væsentligt at overveje dit produkts viskositet, da det også har indvirkning på dit emballagevalg. Hvis dit produkt er meget flydende, skal det måske ikke fyldes i en tube, hvor der let kan flyde for meget ud, idet produktet dispenseres. Hvis du skal emballere en drøj hårkur, er det mest hensigtsmæssigt at fylde produktet i en krukke fx, så det er let for forbrugeren at dosere mængden.

En flaske med en dertilhørende kapsel kan også anvendes til mange af de hårprodukter, der anvendes i badet, dvs. shampoo, balsam, hårkur m.m. Kapslen er nemlig god til produkter, der ikke er alt for let flydende, men derimod har en højere viskositet.

Den anvendte hårprodukt mængde

 

Mængdeforskel

Hvor meget af dit produkt skal forbrugeren bruge pr. gang? Hvis dit produkt har en høj viskositet og er meget drøjt, behøver din emballage ikke at kunne indeholde så mange ml. Hvis forbrugeren skal bruge en mængde af dit produkt, der svarer til størrelsen på en ært, og produktet skal anvendes et par gange om ugen, bør du vælge en emballage i en mindre størrelse.

Hvis dit produkt har en lavere viskositet, og der skal bruges meget produkt pr. anvendelsesgang, bør din emballage have plads til flere ml. Med andre ord, skal der være overensstemmelse mellem den passende mængdedosering og størrelsen på emballagen.

Emballage til shampoo og balsam

 
Der findes et hav af forskellige typer af shampoo og balsam på markedet. Du kan få hårplejeprodukter til tørt, ødelagt, farvet, slidt eller tyndt hår m.m.
 
Derudover kommer produktet i mange forskellige prisklasser, da nogle brands konkurrerer på pris, mens andre har større fokus på kvalitet og design. Mange forbrugere har både shampoo og balsam stående fremme på deres badeværelse, da produkterne skal være lettilgængelige, når de skal anvendes.
 
Emballage, design og brand spiller derfor en rolle, når forbrugeren skal vælge shampoo og balsam. Når produkterne har en synlig placering i hjemmet er de nemlig med til at afspejle forbrugerens livsstil og købsvaner. Det er derfor væsentligt, at du overvejer, hvem din virksomhed kommunikerer med, samt hvordan du ønsker at dit brand skal positionere sig i forbrugernes bevidsthed. Det skal nemlig afspejles i dit emballagedesign, som vi gerne hjælper dig på vej med.
 
Læs mere om vores emballagedesign og udvikling

Emballage til hårolie

 
Hårolie har en anden viskositet end shampoo Hårolie fra Urtekramog balsam, hvorfor det er nødvendigt at emballere produktet på en anden måde.
 
Hårolie har ofte en mere eller mindre flydende konsistens, der dog kan variere i “tykkelse”. Nogle hårolier er næsten helt tyndtflydende, mens andre har en højere viskositet. Hårolie anvendes ofte efter et bad i håndklædetørt hår, og produktet står derfor ikke nødvendigvis i brusekabinen, som shampoo og balsam gør. Hårolie er ofte placeret i et skab eller på en hylde, så det er lettilgængeligt efter en hårvask.
 
Produktet er et skønheds- og personligt plejeprodukt, hvorfor det er væsentligt at indtænke et appellerende emballagedesign. Produktet befinder sig nemlig i nice-to-have-kategorien, og det skal derfor gerne føles som en luksus for forbrugeren at bruge hårolie. Det gælder både ift. produktindhold og emballagedesign. Designet skal gerne være brugervenligt og visuelt tiltalende, således forbrugeren får et godt helhedsindtryk af produktet.

Viskositet ved en hårolie og dens emballage

For at skabe et godt emballagedesign, er det væsentligt, at du vælger den rette emballage til dit produkt og dets viskositet. Det er enormt belastende, når en emballage til en hårolie er utæt, da olie er et fedtet produkt. Derfor er det først og fremmest vigtigt, at din emballage holder tæt. Derudover er det essentielt, at emballagen er brugervenlig.
 
Hvis produktet er meget flydende, er det fx ikke hensigtsmæssigt at fylde det i en flaske med en kapsel, da det kan være vanskeligt at kontrollere dispenseringen ved denne type emballage, og et produkt med en lav viskositet. Det kan i stedet være en god ide at vælge en emballage med en pumpe, der doserer mængden af produkt for forbrugeren.

Case: Emballage til Urtekrams hårolie

 
haarolie fra UrtekramHos Packwise er vi vilde med Urtekrams økologiske kokos hårolie. Den brudsikre flaske er produceret i PET. Den har en frosted overflade i en brun farve, der beskytter mod sollys.
 
Emballagen er eksklusiv og elegant, da den er tungere end de sædvanelige plastikflasker. Flasken er monteret med en cremepumpe fra Packwise’s premium serie, der er testet og velegnet til produkter med høj viskositet. Det er en højkvalitetspumpe, der er designet og produceret med UV-coatet omløber for at undgå metal-dele. Den kan dispensere olien i den ønskede dosering.

Emballagen til Urtekrams økologiske kokos hårolie er udviklet og produceret af os hos Packwise, og resultatet er en specialfremstillet PET-flaske med en premium cremepumpe med overcap.

Emballagen beskytter produktet fra sollys og forhindrer utilsigtet dispensering. Den færdige emballageløsning efterkommer de krav, som Urtekram stillede ift. funktionalitet, kvalitet og design.

 

Lad os hjælpe dig!

Vi kan hjælpe dig med design, udvikling og produktion af emballage til dit produkt. Hos Packwise er vi specialister i udvikling af mange forskellige typer emballage – du kan finde en oversigt over vores emballagekategorier her. Så tøv ikke med at kontakte os, vi står klar til at hjælpe dig med at skabe et unikt emballagedesign. For mere inspiration, er du velkommen til at følge med på vores Instagram her.
 
Packwise

Kontakt os

Har du spørgsmål til os?
Så tøv endelig ikke med at kontakte os med det samme.

Leder du efter noget?

Vi har en masse forskellige produkter og emballage.
Gå på opdagelse i vores produktkatalog.