To elementer af emballagedesign: farver og tekst

Farver-nano

Emballagedesignet er en vigtig del af dit produkt, da det er det første forbrugeren møder i butikken eller online. Ved design af emballage er der mange faktorer, der afgør om dit produkt adskiller sig fra konkurrenternes. I dette indlæg fremhæves to vigtige elementer i processen for emballagedesign. 

Farver er et vigtigt visuelt 

Farverige elementer fanger øjet, og af samme årsag er farver et af de absolut stærkeste kommunikationsmidler, når det kommer til emballage.  

Farver har en symbolik og kan skabe konnotationer og følelser hos forbrugeren. Samtidig kan bestemte farver afspejle værdier og på den måde kommunikere dit produkts univers og værdier. Sammen med grafikken er det farvernes opgave at afspejle din virksomheds DNA. Din emballages visuelle udtryk fortæller altså forbrugeren om dine værdier, din produktkategori, din målgruppe, dine materialer osv.

Flere psykologiske undersøgelser peger på, at farver på emballage har en stor indvirkning på forbrugernes valg af produkter, samt hvilke produkter de intuitivt tiltrækkes af. Farver er altså et essentielt element i din kommunikation, og det er derfor vigtigt, at du overvejer dit farvevalg og hvad det signalerer. 

Tekst skal være let spiselig

Informationer og pligttekst på emballage skal først og fremmest være let at afkode. Det er yderst vigtigt, at varedeklarationen og produktbeskrivelsen er en overskuelig, informationsrig tekst, der er fyldestgørende ift. formålet. For at gøre teksten let spiselig og lækker, er valget af font også et relevant element at lægge kræfter i. Fonte er med til at kommunikere, hvad forbrugerne kan forvente af produktet. Et mere teksttung label kan simplificeres med en let og enkel font. En enkel font – kombineret med visuelle elementer – vil være at foretrække på eksempelvis FMCG produkter. 

Dit emballagedesign

Når det kommer til emballagedesign er der et utal af muligheder, og vi ved at det kan virkeuoverskueligt. Hos Packwise ønsker vi at hjælpe dig så godt som muligt, og du er derfor velkommen til at kontakte os her, så vi kan tage en uforpligtende snak. Hvis du er interesseret i at vide mere om, hvordan vi arbejder med emballagedesign og emballageudvikling, så har vi udvalgt en case, der beskriver processen fra den første ide til den færdige emballageløsning. Du kan læse med her.

Kontakt os

Har du spørgsmål til os?
Så tøv endelig ikke med at kontakte os med det samme.

Leder du efter noget?

Vi har en masse forskellige produkter og emballage.
Gå på opdagelse i vores produktkatalog.